fredag 27 maj 2016

Igår ringde jag min läkare, jag var jättenervös men jag vågade. Jag berättade att stesoliden jag fick fungerade men att jag helst inte vill ha benso. Hon föreslog flytande theralen men jag sover i hundra år av antihistaminer så jag fick lyrica utskrivet. Förhoppningsvis blir jag snart en lite mer fungerande person som orkar prata med sina vänner och inte får polisen ringd på sig tre gånger på 1,5 vecka.

De ringde från behandlingen idag och jag ska dit på tisdag, fast det lät inte riktigt på honom som vi skulle ha behandling utan mer som att han kommer säga att jag inte får gå kvar. 
Han pratade om någon grupp, vilket är jättekonstigt eftersom han skrev i min journal i mitten av april att jag inte kunde fortsätta i gruppbehandling pga social fobi.
Började gråta efter samtalet för är så fruktansvärt rädd att jag inte ska få gå kvar i behandlingen. Jag vill verkligen må bättre.

Läkaren jag fick träffa i onsdags har skrivit "Pat förnekar drogintag och ter sig drogpåverkad." i min journal. Är lite ledsen över att det står att jag verkar drogpåverkad eftersom jag verkligen inte var det, jag kan bara inte hantera mina känslor. 

6 kommentarer:

 1. Vi får försöka föra fram att du inte var påverkad , de kommer inte ta bort dig från behandling ,?de ser att du mår så pass dåligt att om de skulle bryta behandlingar och hjälp ska jag stämma skiten ur dom typ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag sa att jag inte var påverkad, och det står att jag sa att jag inte var det.
   Tänker vägra sluta om jag inte får gå kvar.

   Radera
 2. Enligt mig så är lyrica mycket sämre än benso. Man blir som en zombie på lyrica och när man ska sluta med lyrica så är det som att avtända på opium. Men det är kanske värt att testa, det kanske funkar för dig, men jag brukar avråda alla att börja med lyrica. Tycker det är en hemsk medicin med den sjukaste avtändningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner för många som missbrukat benso, så det är inget jag vill ta ofta och riskera att själv hamna där.
   Jag har hört bra grejer om lyrica från dom jag känner som tar den och hittills verkar den fungera för mig.

   Radera
 3. Jag personligen älskar lyrica/pregabalin, det var den första av ca 100000 mediciner som fick mig att må BRA en dag, och inte bara "okej".
  Sedan har kanske din läkare redan sagt det, men utifall att så ska du veta att det finns en (grupp)behandling för social fobi, jag personligen går på den. Självklart är det svårt, pga ingen vågar prata öht, men det är helt klart värt ett försök då man får insikt om vad som pågår i huvudet och redskap för att hantera det etc. Rekommenderar starkt att åtminstone ta upp det med din läkare och kolla läget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en av de få mediciner som fungerat för mig också.
   Har inte fått någon diagnos, så min läkare vet nog inte om mina problem när det kommer till sociala situationer och jag vågar såklart inte ta upp det. Kanske kan samla mod och prata med henne om det, borde ju finnas en sådan behandling här också.

   Radera