onsdag 25 maj 2016

Jag är 25, och har varit ett tag. Det betyder att jag är närmre 30 än 20 och att jag borde bete mig som en vuxen människa. Jag borde inte skrika och slänga omkring grejer så tre poliser ringer på dörren. Jag borde inte slänga krukor och tavlor i golvet på psyk. Jag borde kunna hantera mina känslor. Jag är 25, jag borde verkligen klara det vid detta laget.

Efter jag hade slängt en kruka och några tavlor i golvet följde min kurator och enhetschefen efter mig ut till cykeln och lyckades övertala mig att följa med upp igen. Jag fick prata med min kurator, enhetschefen och en läkare som föreslog inläggning eller iaf att mobila teamet skulle komma hem till mig ikväll. Jag tackade nej, gick med på att ringa min läkare imorgon och fick med mig några stesolid hem.

Tidigare har jag tänkt att om behandlingen jag går i nu inte är tillräcklig så kan jag gå i MBT senare eftersom det är en behandling som ska fungera mot borderline och finns i Malmö. Idag fick jag veta att om en har en autismspektrumdiagnos kan en inte få MBT. Så får väl hoppas att en behandling på 16 gånger gör mig frisk från min borderline.

2 kommentarer:

 1. Förstår känslan med åldern... Jag är ännu närmre 30 och kan pga av min sjukdom inte ens försörja mig själv så min pappa hjälper mig med matpengar konstant. Känns vuxet. Men man får väl ta det för vad det är och göra en sen comeback vid tillfälle :D

  Jag fick veta häromdagen att man måste vara självskadefri för att få gå i MBT också. Hårda intagningskrav...

  Du har inte möjlighet att gå i DBT?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju jättekonstigt, självskadebeteende är ju jättevanligt när det gäller bpd.

   Om en tillhör Malmö så får en MBT, men tillhör en Lund får en DBT, vid speciella fall kan en få DBT trots en tillhör Malmö om jag har förstått det rätt.

   Radera